Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Дерев'яні скульптури
01:00
Дерев'яні скульптури

Дерев'яні скульптури

Як не крути, дерево — це перший матеріал, який був доступний нашим предкам. У стародавніх поселеннях з нього будувалися житла, господарські та захисні споруди, зводилися капища і святилища. Саме з деревних стовбурів наші прапрапрадіди вирізали зображення язичницьких богів, дерев’яні фігурки людей і тварин для камлання і дитячих ігор.

Дерев'яні скульптури для саду вирізають з цілісного стовбура дерева. В різних зонах саду доречні різні за характером і настроєм вироби. Біля входу в лісову частину саду можна поставити скульптури, такі як на фото. Дитячий майданчик - підходяще місце для фігур звірів та героїв казок.

Майстер, який працює з деревом, повинен не тільки досконало володіти плоскою та об’ємною різьбою, заздалегідь уявляти собі найбільш вигідні зорові перспективи свого творіння, а й мати колосальні знання в суміжних областях, безпосередньо не пов’язаних з роботою творця. Наприклад, непогано знати сопромат. Передбачаючи Ваше здивування і передбачаючи запитання, відповім сам. Граніт і мармур, на відміну від дерева, матеріали досить однорідні, з добре прогнозованими властивостями і поведінкою. Вони не чутливі до вологи, практично не схильні до розтріскування, падіння прямих сонячних променів яскравим літнім днем абсолютно безпечні для кам’яної статуї

Саме дерево поводиться набагато більш капризно. Воно розбухає від надлишку атмосферної вологи, жолобиться в сухому приміщенні, темніє і розтріскується на сонці. Один невірний дотик різця до міцної, ретельно висушеної приготовленої деревини загрожує появою потворного відколу, що в свою чергу може зіпсути  майбутній витвір. Наростити помилково зрізаний фрагмент або скол практично мало  можливо, рано чи пізно «латочка» дасть тріщину і відпаде.

Але згадайте собі, яку насолода дарує живе споглядання дерев’яних скульптур, чи інших видів різьби. Ретельно опрацьовані деталі, досконалість форм, теплі тони і зачаровуюче переплетіння волокон під тонким шаром безбарвного лаку. Автор такого творіння може по праву пишається своїм талантом і майстерністю!

Переглядів: 1330 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: