Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Експеременти з карвінгом
21:44
Експеременти з карвінгом

Експеременти з карвінгом

Карвінг — мистецтво художнього різання по овочах і фруктах, зародився багато років тому на Сході, й за тисячі років став частиною національних традицій. Майстри карвінга передавали свої знання у спадок.

( Взірець роботи для розуміння )

Історія карвінгу

Мистецтво фігурного різання по фруктах і овочах зародилося в Таїланді. Згідно з переказами, в 1364 році молода дівчина прикрасила вирізаними з фруктів і овочів квітами плавучу лампу для Королівського Фестивалю. Король високо оцінив її творчість і проголосив фігурне різання по фруктах і овочах культурною спадщиною Таїланду, яким зобов'язана володіти кожна жінка. За тисячі років воно поширилося по всьому Далекому Сходу та, передаючись із покоління в покоління, стало частиною національних традицій багатьох країн.

( Юрій вирізав цю птицю з чорної редьки)

У різних східних країнах карвінг з овочів ґрунтується на різних технічних прийомах. Приміром, дуже схожі китайська і японська техніки: в них використовуються зображення тварин, людей та ієрогліфів. Домінують малюнки з драконами, бойовими сценами і вітальні написи. Майстри творять свої шедеври за допомогою великої кількості трафаретів, формочок і виїмок.

( Ще декілька дрібних робіт - персик, гарбуз, огірок,  )

Тайські ж майстри сотні років вирізають з фруктів і овочів квіткові композиції. І це не дивно - адже в державній символіці Таїланду повсюдно присутня орхідея та інші квіти. Майстри виконують свої прикраси, використовуючи, в основному, тайський ніж (маленький ніж з вигнутим лезом і опущеним вістрям) і різні різці. Робота ця довга і копітка, тому й вироби у тайських майстрів виходять більш витончені та вишукані. Кулінарні традиції Таїланду наповнені духовною красою, витонченістю і фантазією, яка відображає спосіб життя цього народу. Всі повагу та увагу, яку надає майстер гостям, виражається в досконалості прикрас, створюваних ним для святкового столу.

( Ананас )

Розрізняють європейський і азіатський карвінг. «Європейський карвінг» — це не більше, ніж карвінг по овочах і фруктах, які ростуть у Європі. «Європейський» карвінг застосовують для створення прикрас з редьки, редиски, буряків, моркви, болгарських і гострих перців, кабачків, гарбуза, баклажанів, цибулі, капусти.

Майстри азіатського карвінга використовують кавуни, дині, папайю, авокадо, манго, на яких вирізують ажурні візерунки.

Переглядів: 1008 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: